Waarom Qwensh

Geen troep

Eerlijk en transparant, dat is waar Qwensh voor staat. In de Qwensh-producten vind je geen geur- en kleurstoffen of conserveermiddelen. Je komt niet voor verrassingen te staan. Je weet precies wat erin zit: vitamines, mineralen, natuurlijke aroma’s, plantenextracten en de natuurlijke zoetstof erythritol. Bovendien doen we er alles aan om ons product zo duurzaam mogelijk te maken en dus zo min mogelijk belastend voor mens en milieu.

Geen suiker

Hoewel de Qwensh-slices een heerlijke, subtiele smaak aan je water toevoegen, bevatten ze geen spoortje suiker. De drank is namelijk natuurlijk gezoet met erythritol, dat van nature onder meer in fruit voorkomt. Zo maakt Qwensh deze dorstlesser voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met diabetes.

En geen zorgen: in tegenstelling tot suikerhoudende dranken bevatten Qwensh-slices géén calorieën. Je lijf blij, jij blij!

Ontdek hier de smaken en ingrediënten van onze slices.

KRAANWATER

Ons Nederlandse kraanwater is van zo’n hoge kwaliteit dat je aan bronwater geen geld hoeft uit te geven. Kraanwater wordt in Nederland bovendien veel strenger gecontroleerd dan bronwater. Het veel goedkopere, lekkere en goede kraanwater is fijn voor je portemonnee en voor je lijf! 

*Bron: De magische klank van bronwater, de Volkskrant, 02-04-2016

Voordelen van voldoende water drinken:
 • Water hydrateert: het houdt het vocht in je huid op peil, je spieren elastisch en je gewrichten soepel.
 • Water hydrateert: het houdt het vocht in je huid op peil, je spieren elastisch en je gewrichten soepel.
 • Water verhoogt je energie en gaat vermoeidheid tegen.
 • Water voert afvalstoffen af.
 • Water is belangrijk voor je spijsvertering en je metabolisme.
 • Kraanwater is het hoofdingrediënt van Qwensh. Met een slice naar keuze is je drankje behalve gezond ook lekker.

ERYTHRITOL

Om een subtiele smaak aan de Qwensh-slices te geven zonder suiker toe te voegen, is een natuurlijke zoetstof gebruikt: erythritol. Erythritol komt van nature onder andere voor in fruit. 

Voordelen van erythritol:

 • Erythritol bevat geen calorieën.
 • Erythritol tast je tandglazuur niet aan.
 • Erythritol heeft geen effect op de bloedsuiker- en insulinespiegel, waardoor ook mensen met diabetes de Qwensh-slices zorgeloos kunnen drinken.
 • De smaak van erythritol lijkt op suiker en heeft geen bijsmaak.
 • Erythritol is 100% natuurlijk.

VITAMINES EN MINERALEN

Bij elke slok van je Qwensh-drankje neem je vitamines en mineralen tot je. Deze dragen bij aan de groei, het onderhoud en een goede werking van je lichaam. Vitamines en mineralen leveren geen energie, maar zijn wel noodzakelijk voor het behoud van een goede gezondheid. 

De meeste vitamines en mineralen – ook wel microvoedingsstoffen genoemd - worden niet door het lichaam zelf aangemaakt. Uitzonderingen hierop vormen vitamine D, dat onder invloed van zonlicht door de huid kan worden aangemaakt, en vitamine K, dat (in kleine hoeveelheden) in de darm wordt aangemaakt.* Je moet er dus zelf voor zorgen dat je via je voeding voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

De vitamines en mineralen in de slices bevatten 15% van de dagelijkse referentie-inname (DRI). Daarmee biedt Qwensh een aanvulling op je voedingspatroon. Het blijft overigens van belang om dagelijks voldoende groente en fruit te eten.

Elke Qwensh-smaak biedt andere vitamines en mineralen. Ontdek ze hier!

*Bron: Voedingscentrum

KRAANWATER

Nederland staat bekend om de goede kwaliteit van het kraanwater. Ons kraanwater is minstens zo goed als bronwater*, dat meestal in wegwerpplastic verkocht wordt. Bronwater vervangen door kraanwater is een simpele manier om een duurzame bijdrage te leveren. Je ontziet het milieu door de hoeveelheid afval van single-use plastic tegen te gaan. Bovendien is de CO2-uitstoot bij het transport van Qwensh-slices veel lager dan bij bijvoorbeeld het transport van bronwater en andere dranken in pakken en flessen, omdat er geen water vervoerd hoeft te worden en de sliceverpakkingen minder ruimte innemen.


*Bron: De magische klank van bronwater, Volkskrant, 02-04-2016

FLES

Door plastic wegwerpflessen te vervangen door een herbruikbare drinkfles ga je het gebruik van single-use plastic tegen, voorkom je milieuvervuiling én bespaar je geld door de eenmalige uitgave. Fijn voor je omgeving en voor je portemonnee! 

SLICE EN VERPAKKING

De verpakkingsmaterialen en het cupje van de slice zijn gemaakt van grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn. Dat betekent dat er geen materialen verloren gaan. De doosjes waarin de slices zitten, zijn net als de losse verpakkingen per slice gemaakt van papier. Ze kunnen dus na gebruik zo in de oudpapierbak. Het cupje van de slice bestaat uit plantaardige grondstoffen: restmateriaal uit de aardappelindustrie dat kan worden gecomposteerd.