Over ons

ONZE DROOM

Bij Qwensh wilden we een drankje maken dat je zorgeloos kunt drinken zonder je te moeten afvragen wat erin zit en of het wel goed voor je is. Ons ambitie was om het zo te ontwikkelen, dat het deel kan uitmaken van de zogenaamde circulaire economie. Een product dat zo min mogelijk afval met zich meebrengt. Daarom streven we naar het gebruik van zo veel mogelijk hernieuwbare grondstoffen in alle Qwensh-producten en verpakkingen.

Qwensh brengt een drinkinnovatie: de natuurlijke gezondheid van water wordt versterkt door de smaakvolle en slimme slices. Zodat mensen meer kraanwater gaan drinken in plaats van ongezonde frisdranken die vaak ook nog eens veel plastic afval meebrengen.

Het Team

Qwensh is opgericht in 2015 door Maarten Kerkhof en Peter de Rijk. In 2016 hebben Edze Tollenaar en Rob-Jan Hendriks het team versterkt. Ieder heeft vanzelfsprekend zijn eigen achtergrond en specialisme. De liefde voor drinken - en vanzelfsprekend eten - delen we met elkaar. En daar vindt Qwensh zelfs zijn oorsprong. Alle vier zijn we al jaren lid van Cuisine Culinair Ouderkerk waar we elkaar hebben leren kennen.

HET ONTSTAAN VAN QWENSH

Ontdekking
Tijdens een beurs in de Amsterdamse RAI raakten we geïnspireerd door de enorme voordelen die een zogenaamd droogpoederconcentraat meebrengt wanneer je dit voor drank gebruikt. Dus gingen we op verkenningstocht om de ‘Nespresso voor frisdrank’ te ontwikkelen. Want hoe mooi zou het zijn om een gezonde drank te creëren die je met een gerust hart zelf kunt drinken en bijvoorbeeld ook aan je kinderen kunt meegeven naar school?

Eindeloze mogelijkheden
Het idee was geboren om op een zo duurzaam mogelijke wijze een gezond drankje te maken, gebaseerd op kraanwater. De poeders bleken veel meer (gezonde) mogelijkheden te bieden dan de bestaande voorgemengde suikerhoudende frisdranken. Zo konden we vitamines en mineralen toevoegen. De diverse smaken ontwikkelden we zonder toevoeging van suiker en dus zonder calorieën. Met (op dit moment) vijf combinaties van fruit en een kruid als resultaat.

QWENSH adresgegevens

Gedempte Sluiskom 15
1191 GP Ouderkerk aan de Amstel
Nederland