ABOUT

HET ONTSTAAN VAN QWENSH

Het Qwensh team bestaat uit Maarten, Peter en Florentijn. Wij willen een drankje maken dat je zorgeloos kunt drinken zonder je te moeten afvragen wat erin zit en of het wel goed voor je is. Daarom gingen wij twee jaar geleden op verkenningstocht om dé ‘Nespresso voor frisdrank’ te ontwikkelen. Want hoe mooi zou het zijn om een gezonde drank te creëren die je met een gerust hart kunt drinken en ook aan je kinderen kunt meegeven naar school? 


Qwensh wil op een zo duurzaam mogelijke wijze een gezond drankje maken gebaseerd op kraanwater. Poeders blijken veel meer (gezonde) mogelijkheden te bieden dan bestaande gebottelde suikerhoudende frisdranken of siropen. Zo kunnen we conserveringsmiddelen weglaten en vitamines en mineralen beter gedoseerd toevoegen. Onze smaken ontwikkelen we zonder toevoeging van suiker en dus zonder calorieën.

Geen troep

Eerlijk en transparant, dat is waar Qwensh voor staat. In de Qwensh-producten vind je geen geur- en kleurstoffen of conserveermiddelen. Je komt niet voor verrassingen te staan. Je weet precies wat erin zit: vitamines, mineralen, natuurlijke aroma’s, plantenextracten en de natuurlijke zoetstof erythritol. En geen zorgen: in tegenstelling tot suikerhoudende dranken bevat Qwensh géén calorieën. Je lijf blij, jij blij!

Geen suiker

Hoewel Qwensh een heerlijke, subtiele smaak aan je water toevoegt, bevat het geen spoortje suiker. De drank is namelijk gezoet met erythritol, dat van nature onder meer in fruit voorkomt. Zo maakt Qwensh deze dorstlesser voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met diabetes. 

Voordelen van erythritol:

  • Erythritol bevat geen calorieën.
  • Erythritol tast je tandglazuur niet aan.
  • Erythritol heeft geen effect op de bloedsuiker- en insulinespiegel, waardoor ook mensen met diabetes Qwensh zorgeloos kunnen drinken.
  • De smaak van erythritol lijkt op suiker en heeft geen bijsmaak.
  • Erythritol is 100% natuurlijk.

VITAMINES EN MINERALEN

Bij elke slok van je Qwensh-drankje neem je vitamines en mineralen tot je. Deze dragen bij aan de groei, het onderhoud en een goede werking van je lichaam. Vitamines en mineralen leveren geen energie, maar zijn wel noodzakelijk voor het behoud van een goede gezondheid.  

De meeste vitamines en mineralen - ook wel microvoedingsstoffen genoemd - worden niet door het lichaam zelf aangemaakt. Uitzonderingen hierop vormen vitamine D, dat onder invloed van zonlicht door de huid kan worden aangemaakt, en vitamine K, dat (in kleine hoeveelheden) in de darm wordt aangemaakt.* Je moet er dus zelf voor zorgen dat je via je voeding voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. 

De vitamines en mineralen in onze sachets bevatten nooit meer dan 15% van de dagelijkse referentie-inname (DRI). Daarmee biedt Qwensh slechts een aanvulling op je voedingspatroon. Het blijft daarom belangrijk dagelijks voldoende groente en fruit te eten.

*Bron: Voedingscentrum

KRAANWATER

Ons Nederlandse kraanwater is van zo’n hoge kwaliteit dat je aan bronwater geen geld hoeft uit te geven. Kraanwater wordt in Nederland bovendien veel strenger gecontroleerd dan bronwater. Het veel goedkopere, lekkere en gezonde kraanwater is fijn voor je portemonnee en voor je lijf!  

*Bron: De magische klank van bronwater, de Volkskrant, 02-04-2016

Voordelen van voldoende water drinken:
  • Water hydrateert: het houdt het vocht in je huid op peil, je spieren elastisch en je gewrichten soepel.
  • Water verhoogt je energie en gaat vermoeidheid tegen.
  • Water voert afvalstoffen af.
  • Water is belangrijk voor je spijsvertering en je metabolisme.

Kraanwater is het hoofdingrediënt van Qwensh. Met een sachet naar keuze is je drankje behalve gezond ook lekker.

DUURZAAM

Bronwater vervangen door kraanwater is een simpele manier om een duurzame bijdrage te leveren. Je ontziet het milieu door afval van single-use plastic tegen te gaan. Bovendien is de CO2-uitstoot bij het transport van Qwensh-sachets veel lager dan bij bijvoorbeeld het transport van bronwater en andere dranken in pakken en flessen, omdat er geen water vervoerd hoeft te worden en de sachets veel minder opslag- en transportruimte innemen. Verzendverpakkingen en sachets zijn gemaakt van papier, de doosjes kunnen na gebruik dus in de papierbak.